Wat is kimfixatie?

Wilt u de levensduur van je EPDM dak verlengen?

Zonder kimfixatie aan te brengen heb je over enkele jaren een trampoline op je dak!

Wat is kimfixatie?
Kimfixatie is noodzakelijk is bij de overschakeling van horizontaal naar verticaal dakvlak zoals dakranden, lichtkoepels, lichtstraat, opgaande muren,…

EPDM is rubber dat elastisch is en krimt bij koude temperaturen en rekt uit bij warmte. Het rubber keert altijd terug naar oorspronkelijke vorm. Maar wanneer de EPDM dakbedekking opwaarts gaat, ontstaat er een enorme trekkracht waardoor er met de tijd scheuren kunnen ontstaan. Alleen kimfixatie kan dit tegen gaan!

Men brengt dan eigenlijk een extra fixatie aan in de kim (opkanten).
Bij Amerikaanse EPDM is dat met een russ strip die mechanisch wordt bevestigd.
Bij Europese EPDM wordt dit opgevangen door randen en opstaande kanten dubbelzijdig te verlijmen.

 

Kimfixatie bij Europese EPDM?    JA!

Bij Europese EPDM gebruikt u hechtlijm om de folie enkelzijdig op het dak te verlijmen. De laatste 20 cm van het dakoppervlak en opstaande kanten brengt u contactlijm aan. Dit is dubbelzijdige verlijming waardoor de dakbedekking muurvast verlijmd is met de ondergrond. Door de randen en opstanden dubbelzijdig te verlijmen creëer je de kimfixatie!

Altijd voldoende lijm aanbrengen!

Kimfixatie bij Amerikaanse EPDM?     JA!

Bij Amerikaanse EPDM plaats je een mechanische verankering om loskomend EPDM te verkomen. Vlak voor de opstaande kant wordt er gewapende ps russ strips mechanisch bevestigd met ovale drukverdeelplaatjes. Deze strip vangt de trekkracht op en zo komt uw EPDM niet los!

DUS bespaar niet maar monteer de EPDM folie correct op je plat dak en je kan er jaren van genieten!

Wij hebben alles om uw plat dak vakkundig te bedekken

Bent u op zoek naar hoogwaardige materialen om uw plat dak te bedekken of te herstellen? Zoek niet verder! Bij onze webshop vindt u alles wat u nodig heeft om uw plat dak vakkundig te bedekken en te beschermen tegen de elementen.

Of u nu een professional bent of een doe-het-zelver, wij hebben een uitgebreid assortiment van dakbedekkingsmaterialen. Daarnaast bieden we ook alle benodigde accessoires, zoals lijmen, primers, en dakrandprofielen. Onze materialen zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en duurzaamheid, en zijn geschikt voor verschillende soorten platte daken, of het nu gaat om een garage, een aanbouw, of een compleet dak van een woning of bedrijfspand.

Als u vragen heeft over welke materialen het beste zijn voor uw specifieke dakbedekkingsproject, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice. Onze medewerkers staan klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van de juiste materialen voor uw behoeften.