Wat is HWA?

HWA = hemelwaterafvoer.

HWA zorgt dat het regenwater van uw plat dak via een regenbuis wordt afgevoerd naar de riolering.
HWA EPDM

Volgende HWA’s zijn ideaal voor uw EPDM dak omdat er een epdm flap aan de PE buis gevestigd is waardoor je deze waterdicht kan inwerken op je EPDM dak

 • Doorvoer / onder uitloop = het regenwater wordt dwars door het plat dak afgevoerd.
  Model M = ronde PE buis
     
 • Zij uitloop = het regenwater wordt langs de zijkant van je plat dak door de muur afgevoerd naar de stadsuitloop.
  Model UD = rechthoekige PE buis
    
WATER AFVOEREN

Als het regenwater van je plat dak is afgevoerd door de zij uitloop wordt hij opgevangen door een stadsuitloop. Dit is je verbinding tussen je zij uitloop en je regenbuis. Je kan er opteren om een vergaarbak te monteren en daarop je regenbuis.

 • Stadsuitloop = die sluit je aan op de zij uitloop en vervolgens op de regenbuis
  Beschikbaar in zink en pvc
 • HWA buizen
  Beschikbaar in zink en pvc. Diverse diameters
     regenbuis zink 100 mm
Wij hebben alles om uw plat dak vakkundig te bedekken

Bent u op zoek naar hoogwaardige materialen om uw plat dak te bedekken of te herstellen? Zoek niet verder! Bij onze webshop vindt u alles wat u nodig heeft om uw plat dak vakkundig te bedekken en te beschermen tegen de elementen.

Of u nu een professional bent of een doe-het-zelver, wij hebben een uitgebreid assortiment van dakbedekkingsmaterialen. Daarnaast bieden we ook alle benodigde accessoires, zoals lijmen, primers, en dakrandprofielen. Onze materialen zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en duurzaamheid, en zijn geschikt voor verschillende soorten platte daken, of het nu gaat om een garage, een aanbouw, of een compleet dak van een woning of bedrijfspand.

Als u vragen heeft over welke materialen het beste zijn voor uw specifieke dakbedekkingsproject, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice. Onze medewerkers staan klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van de juiste materialen voor uw behoeften.