Hoe leg ik een strak waterdicht epdm dak?

Zelf eenvoudig te leggen!

Je hebt epdm folie nodig die wij op maat voor je snijden, je hebt lijm nodig om het rubberen membraan vast te lijmen en afvoeren die je vastlijmt en kit om waterdicht in te werken.

De oplossing voor een strak plat dak! Europese EPDM DAKBEDEKKING
 • Hoeveel EPDM folie heeft u nodig? Kijk naar onze meetinstructies
 • De ondergrond moet droog en proper / stofvrij zijn
 • Haal de spanning uit je opgevouwde epdm folie door zo ca. 30 min open te vouwen
 • De ondergrond insmeren met een vachtroller met hechtlijm. Altijd voldoende lijm aanbrengen voor een goede hechting!
  250 á 300 gram per vierkante meter
  Buitentemperatuur ≥10° C
  Even de lijm laten uitdampen en de folie gelijkmatig en zonder spanning uitrollen op de hechtlijm, daarna met een bezem drukken zodat er een goede verbinding ontstaat tussen de lijm en de epdm folie
 • De buitenrand en opstaande kanten van je dak smeer je in met contactlijm.
  Het aanbrengen van kim- en randfixatie is noodzakelijk en biedt o.a. weerstand tegen afpellen bij windbelasting!!!
  Breng de epdm folie tot 20 cm terug in het dakvlak. Smeer de ondergrond met contactlijm en de epdm folie.
  200 á 250 gram per vierkante meter
  Buitentemperatuur ≥10° C
  Opnieuw even de lijm laten uitdampen en breng beide delen met elkaar in contact en druk ze aan met een aandrukrol. Opnieuw vermijdt je spanning en plooien.
 • Binnenhoek:
  Het teveel aan epdm folie wordt in een punt naar binnen gevouwen. Deze vouw wordt met contactlijm vastgelijmd en afgesealed met Epdm kit. Of maak gebruik van de voorgevormde binnen en buitenhoeken van EPDM Zeeland

 • Buitenhoek:
  Bij een 90° buitenhoek wordt de folie aan beide zijden onder een hoek van 45° ingeknipt.
  Nadat de folie tegen de opstand is verlijmd, wordt een prefab gevulkaniseerde buitenhoek aangebracht met contactlijm en afgeseald met EPDM Seal kit.
      
  .
HEMELWATERAFVOER

Onder uitloop = afvoer die het water door je dak naar beneden afvoert.
De onderuitloop moet ten minste 10 mm verdiept worden aangebracht (afschot). Het EPDM plaatsen en ter plaatse van de onderuitloop insnijden. De insnijding niet groter maken dan de diameter van de buis van de onderuitloop. De slabbe van de onder uitloop met contactlijm monteren en de buitenrand van de slabbe met EPDM kit, de uitstulpende kit verwijderen met een spatel.

Zij uitloop = afvoer die het water naar de zijkant van je dak afvoert en via een stadsuitloop naar de regenbuis

De zijuitloop moet ten minste 10 mm verdiept worden aangebracht (afschot). Kimfixatie en verlijming van de dakrandopstand conform de uitleg hierboven.
De opstaande rand van de dakbaan of membraan ter plaatse van de uitloop insnijden zodat een tong vanuit de kim door de rand naar buiten kan worden gelegd. De zij uitloop aanbrengen en de plakplaat met EPDM kit vastzetten. De EU EPDM slabbe van de zij uitloop rondom op het EPDM membraan met de lijm-kit verbinding waterdicht aanhechten.

https://www.vbbv.com/images/VB-EPDM_verwerkingsvoorschriften_2017.pdf

Wij hebben alles om uw plat dak vakkundig te bedekken

Bent u op zoek naar hoogwaardige materialen om uw plat dak te bedekken of te herstellen? Zoek niet verder! Bij onze webshop vindt u alles wat u nodig heeft om uw plat dak vakkundig te bedekken en te beschermen tegen de elementen.

Of u nu een professional bent of een doe-het-zelver, wij hebben een uitgebreid assortiment van dakbedekkingsmaterialen. Daarnaast bieden we ook alle benodigde accessoires, zoals lijmen, primers, en dakrandprofielen. Onze materialen zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en duurzaamheid, en zijn geschikt voor verschillende soorten platte daken, of het nu gaat om een garage, een aanbouw, of een compleet dak van een woning of bedrijfspand.

Als u vragen heeft over welke materialen het beste zijn voor uw specifieke dakbedekkingsproject, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice. Onze medewerkers staan klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van de juiste materialen voor uw behoeften.